Filosofisch Café

Filocafé, woensdag 24 oktober om 20.00 u

 

Psychedelica als mogelijkheid tot een meer humane samenleving.

 

Door Steve Meuris, landbouwingenieur, econoom en klinisch psycholoog.

 

Steve’s afstudeerpaper in de klinische psychologie bij prof. Vermote aan de KU te Leuven heeft als onderwerp:

Het gebruik van psychedelica als klinisch therapeutisch geneesmiddel.

 

De beperkingen van reguliere antidepressiva & sedativa en van psychotherapeutische interventies worden steeds duidelijker. Er is schreeuwend behoefte aan nieuwe opties. Bewustzijn veranderende psychedelica zijn in de zestiger jaren toegejuicht, verguisd en vervolgens verboden.

 

Steve laat de angsten van overheden zien, die tot dit verbod geleid hebben.

Hij presenteert, kritisch maar ook enthousiast, recente, verbluffende wetenschappelijke ontdekkingen over psychedelica en licht ze toe in een heldere power point presentatie.

 

Na die presentatie is er royaal tijd om met elkaar, onderzoekend en open tot een gesprek te komen, zoals het, het vrije filosofische denken betaamt.

 

De bijeenkomst vindt plaats in de tent op het terrein van Will. Omdat er beperkt ruimte is, is aanmelding vooraf nodig bij willheutz@gmail.com.

Will stuurt je vervolgens bericht of je er nog bij kan of niet.

 

De entree bedraagt 10 euro.

 

De locatie van het terrein van Will: Toets op je TomTom in: Bruinkoolweg 0 (het terrein heeft geen huisnummer). Parkeer op de Bruinkoolweg tegenover het Toon Dankers voetpad. Loop dan omhoog en hou rechts aan. Ga door het hek met het bord filosofisch instituut. Loop omlaag het bos in, totdat je uitkomt bij een witte tent.